Hostýnská osma 10.8.2013

25.08.2013

Na pracovním teambuildingu  zazvoní telefon – volá sestra: „Přihlásili jsme se na Hostýnskou 8, chceš jít taky?“ Moje odpověď: „Jasně že jdu.“ Možná jsme vyfoukli dalším potenciálním zájemcům jedny z posledních míst. A dobře jsme udělali! Závod to byl nepopsatelný! Zvláště ty, do kterých se SK vrhne poprvé. Před závodem převládaly horka a parna, z toho měl náš tým obavy. V  den závodu lehce poprchalo, bylo mlhavo a teplota zcela ideální na takový závod.

Název závodu Hostýnská osma je díky tomu, že trať připomíná osmičku, která má svůj střed na Tesáku. Jedná se o závod jednotlivců v kategoriích muži, ženy a dvoučlenných týmů v kategoriích muži, ženy, mix a pak rozlišení dle věkových kategorií. Celý závod je přechodem Hostýnských vrchů se startem a cílem v Rajnochovicích u obecního úřadu o celkové délce 64km a převýšením okolo 3.000 metrů. Motto závodu “Pojď do toho a překonej Hostýnské vrchy?“

 Zazněl výstřel, Laďa vyběhl a už jsme ho neviděli. Pavel chvíli s námi ještě pochodoval, ale potom taky přidal do kroku.  A tak jsme mezi davem se sestrou proplouvaly samy. První kontrolní bod za hodinu po 4,5 km. To bude pohoda, říkaly jsme si. Ale opak byl pravdou. Pořád jsme pochodovaly, čas ubíhal a kontrola stále nikde. Musely jsme zrychlit a pak hurá – kontrola. No, jestli budeme takto dobíhat na každý kontrolní bod, tak to máme teda co dělat, říkaly jsme si. Další kontrola až ve 13:30 na Jehelníku… Tam jsme k našemu překvapení nasbíraly 2 hodiny k dobru, tak nervozita z nestíhání kontrol odpadla a už jsme si každý krok jen užívaly. Na občerstvovačkách jsme se vždycky dobře nadlábly, doplnily tekutiny, chvilku odpočinuly a za krásných 13h a 43 minut jsme dorazily do cíle.

První odhady zněly, že dorazíme kolem druhé hodiny ráno. Jak nám cesta ubíhala, odhadovaly jsme cíl kolem 20.hod., ale to bychom musely udržet původní tempo a nesměly by nás pálet chodidla jako čert. Ale další odhad, že do 22.hodiny určitě dorazíme, už byl správný. Dorazily jsme!

Laďa, tak ten už byl dávno v cíli a zalíval unavené tělo pěnivým mokem. Pavel dorazil asi hodinku před námi, i když si bohužel na cestě odrovnal kotníky, takže musel docházet o berlích. Ty si našel někde v Hostýnských vrších, jak si pěkně poradil. Poučeni z první účasti za rok doladíme formu a vychytáme nějaké drobnosti a těšíme se opět na start.

 

Umístění členů SK Pacetluky:

Celkové pořadí

Čas

Příjmení a jméno

Kategorie

149

9:47:49

Darebník Ladislav ml.

M do 35 let

245

12:37:52

Darebníček Pavel

M do 35 let

281

13:43:44

Rudolfová Lenka

Rudolfová Eva

Tým

Z do 70 let

 

Za SK Lenka Rudolfová

 

 
« Zpět na fotogalerie